Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

FURUNO FA-30

FA-30 on AIS-vastaanotin joka mahdollistaa tärkeimpien navigointitietojen saannin ympärillä olevista AIS-lähettimin varustetuista aluksista.

Kun laite on kytkettynä NavNet 3D -järjestelmään, paranee käyttäjän tietoisuus ympäröivästä navigointitilanteesta merkittävästi.

FA-30 vastaanottaa AIS information joka sisältää toisen aluksen sijainnin, suunnan ja nopeuden maan suhteen, keulasuunnan kompassilta, käännösnopeuden ja paljon muita navigointitietoja. Tämä on hyödyllistä etenkin silloin kun toista alusta ei voida havaita tutkalla mikäli se on niemen, joenpenkan tai muun esteen takana. 

Edellämainittujen NavNet 3D Ethernet-liitäntöjen lisäksi FA-30 lähettää AIS-dataa tietokoneohjelmistolle tai plotterille. Se sisältää tehokkaan kaksoiskanava vastaanottimen, joka mahdollistaa optimaaliseen signaalin vastaanoton. 

Laite on erittäin kompakti (25 x 22 x 9 cm; pit x lev x syv) joten sopivan asennustilan löytäminen ei ole ongelma.
Mikäli tarvetta kuitenkin aluksella ilmenee AIS-lähetinvastaanottimelle, löytyy Furunon mallistosta myös huviveneilijöille FA-50 ja ammattikäyttäjille FA-150, joka on jo täysiverinen A-luokan hyväksytty AIS-lähetin/vastaanotin.

 

 • Black Box-AIS vastaanotin  
 • Liitännät: yhdistetty virta- ja sarjakaapeli, ethernet ja VHF-antenni 
 • Jatkuva kaksoiskuuntelu = nopeampi päivitys
 • Kompakti koko; (K x L x S) 255x219x90 mm
 • Sisältää: MaxSea AIS Viewer ohjelmiston

 

 Lue lisää: FA-30 

 

FURUNO FA-50

Furuno FA-50 on B-luokan AIS-vastaanotin sellaisille käyttäjille, jotka haluavat nauttia AIS-lähetin/vastaanottimen tuomasta lisäturvallisuudesta ja näkyvyydestä kaikissa tilanteissa, mutta eivät tarvitse A-luokkaan hyväksyttyä AIS-laitetta. Tällaisia aluksia on huviveneet, pienemmät kalastusalukset ja alle 300 tonnin kauppa-alukset.

Vaikka FA-50 ei ole kauppalaivastoon suunnattu AIS-lähetin/vastaanotin, se on suunniteltu ja valmistettu samaa korkeaa laatua, kestävyyttä ja toimintavarmuutta silmällä pitäen kuin kaikki muutkin Furunon AIS-tuotteet. 

Furunon AIS-tuotteista löytyy lisäksi myös pelkistetty AIS-vastaanotin FA-30 sekä A-luokan AIS-lähetin/vastaanotin FA-150.

 

 • Black Box B-luokan AIS-lähetinvastaanotin 
 • Liitännät: yhdistetty virta- ja sarjakaapeli, ethernet ja VHF-antenni
 • Jatkuva kaksoiskuuntelu = nopeampi päivitys
 • Kompakti koko; (K x L x S) 255x219x90 mm
 • Sisältää MaxSea AIS Viewer ohjelmiston

 

Lue lisää: FA-50

 

FURUNO FA-150

 

FA-150 on A-luokan hyväksytty ruorimerkitty AIS-lähetin/vastaanotin, joka täyttää kaikki kauppamerenkulun asettamat vaatimukset. A-luokan AIS-lähetin/vastaanotin on pakollinen kaikissa ulkomaanliikenteen kauppa-aluksissa sekä kotimaan liikenteen yli 24 m aluksissa. 

FA-150 AIS on erittäin suosittu tuote omassa luokassaan.

 • 4,5" Silver-näyttö
 • GMDSS-hyväksytty, A-luokan AIS-lähetinvastaanotin
 • Erillinen prosessori-yksikkö, näyttölaite ja antenni
 • AD-10 ja NMEA 0183 -standardit
 • 4 sisäänulostuloa/ 6 kpl sisääntuloa

Lue lisää: FA-150 

 

McMurdo SMARTFIND M5 AIS

McMurdo Smartfind M5 on A-luokan AIS-lähetin/vastaanotin joka on suunnattu ennen kaikkea työ- ja kalastusveneiden tarpeisiin.


Yksinkertainen rakenne (ei erillistä käyttöpanelia), mahdollisuus integroida aluksella käytetyt henkilökohtaiset AIS lähettimet (McMurdo S10 ja S20) nimetyiksi yksilöiksi ja liitäntä ulkoiselle hälytinyksikölle vaikka majoitustiloihin ovat näissä käyttökohteissa hyödyllisiä lisätoimintoja normaalien AIS-
toimintojen lisäksi.

Värinäytön tuoma käyttömukavuus yhdistettynä monipuolisiin liitäntöihin (NMEA-0183, NMEA-2000 jaUSB) ja edullinen hankintahinta ovat omalta osaltaan lisäämässä houkuttelevuutta valita Smartfind M5 pienempien alusten A-luokan AIS:ksi.

Lue lisää: McMurdo Smartfind M5

 

McMurdo SMARTFIND M10 AIS

McMurdo SMARTFIND M10 AIS on B-luokan AIS-lähetin/vastaanotin joka on suunnattu huviveneiden ja sellaisten alusten tarpeisiin, jotka eivät vaadi ruorimerkillistä A-luokan laitetta.

Smartfind M10 AIS:lle oman piirteensä antaa mahdollisuus käyttää SD-muistikorttia laitteessa jolloin se tallentaa Datalogger-toiminnollaan laitteen havainnot muistiinsa jälkeenpäin tapahtuvaa tarkastelua varten jopa 30 päivän ajan tapahtuneesta. Laite on black box tyyppinen eli tarkoitettu liitettäväksi aluksen karttalaitteisiin. Smartfind M10 sisältää NMEA-0183 ja NMEA-2000 liitännät joten se on helppo kytkeä useisiin erimerkkisiin laitteisiin. Lisäksi laite mahdollistaa ”Silent”-tilan jolloin se vastaanottaa AIS-tiedot muttei lähetä aluksen omia tietoja.

Lue lisää: McMurdo Smartfind M10

 

McMurdo SMARTFIND M15 AIS

 

McMurdo Smartfind M15 on edullinen AIS-vastaanotin joka soveltuu NMEA-0183 ja USB rajapinnoilla varustettuihin järjestelmiin.

Kompakti koko helpottaa sopivan asennuspaikan löytämistä ja 12/24 VDC sähkönsyöttö tekee siitä helposti sopivan AIS-vastaanottimen myös niihin aluksiin joissa käytössä pelkästään 24 VDC.

 

 Lue lisää: McMurdo Smartfinfd M15

 

True Heading RX CARBON/CARBON+

AIS-vastaanotin, jolla saa tärkeimmät navigointitiedot ympärillä olevista AIS-lähettimin varustetuista aluksista.

Laitteessa ei ole omaa näyttöä vaan se kytketään joko karttaplotteriin tai navigointitietokoneeseen, jonka näytöllä maalitiedot esitetään.

RX Carbonin liitännät: NMEA-0183, Micro-USB-liitäntä. Mikäli RX Carbon on kytkettynä USB-portin kautta, erillistä virransyöttöä ei tarvita. Optimaalinen signaalin vastaanotto kaksoiskanavan avulla. Carbon+ sisältää sisäisen VHF-antennisplitterin, jolloin laite voidaan liittää suoraan aluksella olevan VHF-puhelimen antennin väliin. Kompakti hiilikuiturakenne,jolloin sopivan asennustilan löytäminen ei ole ongelma. 

 

Lue lisää: True Heading RX CARBON/CARBON+

 

True Heading AIS Carbon Identifier

 

AIS Carbon Identifier on akkukäyttöinen, vesitiivis ja ladattava AIS lähetin, jonka lähetysaika on jopa 5 vuorokautta yhdellä 5h latauksella (riippuu ohjelmoidusta lähetystiheydestä).

Laitteen mitat ovat  pituus 350mm jaleveys vain 63mm. Asentaminen on helppoa mukana tulevalla asennusjalalla. Akku on pitkäikäinen 2100mAh litium-ioni akku ja laite painaa ilman jalkaansa 250 grammaa.

Kyseessä on uudenlainen AIS-laite: yleisimpiä käyttösovelluksia on erilaisten vesillä liikkuvienlaitteiden kilpailun seuranta (purjehdus, kalastus, melonta yms), apuveneen seuranta isompaa alusta varten tai erilaisten kohteiden merkitseminen vesillä. Laite koodataan käyttäjälle henkilökohtaisesti.

 

Lue lisää: True Heading AIS Carbon Identifier

 

True Heading CTRX GRAPHENE

CTRX Graphene mallit ovat True Headingin uusimmat AIS Luokka B lähetin-vastaanottimet. Laite sopii huviveneisiin, pieniin kalastusaluksiin ja alle 300 tonnin kauppa-aluksiin.

CTRX Graphene malleissa on kaksi versiota: sisäänrakennetulla VHF antennisplitterillä CTRX Graphene+ ja toinen ilman splitteriä CTRX Graphene. 

Mallit on suunniteltu ja rakennettu Ruotsissa ja molemmissa on lähetys- ja vastaanottotoiminnot. CTRX Graphene mallit lähettävät ja vastaanottavat kaiken AIS informaation ITU-R M.1371-4 suosituksen mukaan.

CTRX Graphenella on mahdollista nähdä muut laivat, SART AIS, AtoN AIS, SAR Aircrafts ja sääasemat. Lisäksi CTRX Graphenella alus näkyy kaikille muille aluksille kantaman alueella, joissa on AIS vastaanotin (Luokka A tai Luokka B). 

CTRX Graphene on helppo asentaa suurimpaan osaan plottereita ja PC-navigointijärjestelmiä NMEA-2000, NMEA-0183 ja USB –liitännällä. Lähetys voidaan poistaa käytöstä lisäämällä laitteeseen on/off kytkin. CTRX Grapheneen on saatavana yhdistelmä GPS/VHF -antenni kompakteja asennustiloja varten. 

 • NMEA-2000, NMEA-0183 ja USB –liitännät
 • Silent-toiminto
 • Grapehene+:ssa sisäänrakennettu antennisplitteri
 • Pituus 190 mm, leveys 135 mm ja korkeus 90 mm
 • Paino 1 kg
 • Käyttöjännite 12V DC
 • Virrankulutus 4W

Lue lisää: True Heading CTRX GRAPHENE